Potrzebujemy:
- płaska łyżkę cukru
- łyżka gorącej wody
Przygotowanie:
- dofiliżanki (lub innego małego naczynia odpornego na gorącą wodę)wsypujemy cukier i zalewamy łyżką gorącej wody, mieszamy do czasu ażkryształki cukru rozpuszczą się całkowicie,
- nakładamy na twarz wacikiem lub małym tamponem
- delikatniemasujemy skórę opuszkami palców kolistymi ruchami (do pół do jednejminuty), jeżeli maseczka wysycha poczujemy lekki opór przy przesuwaniupalców możemy nałożyć dodatkową porcję płynu i ponownie masować skórę.Zabieg najwygodniej przeprowadzić etapami, zaczynając np. od czołanastępnie jeden policzek potem drugi, kolejno broda i podbródek
- maseczkę możemy zastosować również na szyję
- popokryciu całej powierzchni twarzy (omijamy okolice oczu !) pozostawiamymaseczkę na ok. 2 – 3 minuty, zmywamy maseczkę ciepłą wodą iprzepłukujemy twarz zimną wodą dla zamknięcia porów skóry (o ile wymagatego nasza cera),
- Po wysuszeniu skóry, nakładamy krem odpowiedni dla naszej cery.
Maseczka oczyszcza skórę i wygładza ją.
Zabieg można powtarzać nie częściej niż co 3 – 4 dni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz